amaryllis

Nieuw | Amaryllis is de woonplant van de maand December

Helemaal ‘feestdagen’, maar toch net even anders, want Amaryllis brengt als woonplant zowel verstilling en luxe in je interieur, om lang van te genieten. 

Winterwonder 
Stijlvolle en sensuele Amaryllis is verkrijgbaar in vele variëteiten en rijke aardse kleuren. De grote kracht van deze woonplant is haar gedaanteverwisseling. Uit een bol komt een holle, statige stengel waaraan gladde knoppen komen. Die openen zich tot mooi kelken met fluweelachtige bloemblaadjes in wit, zalm, rood, roze of zelfs groen. De bloemen kunnen tot wel 20 cm breed worden. Heel spectaculair, vooral omdat je al die pracht niet verwacht uit die gestileerde steel, al helemaal niet in de wintermaanden.

Mix groot en klein
Afhankelijk van de soort draagt deze plant één of soms zelfs een dubbele bloem. Er is ook een mini en een reuzenvariant, en eentje met speciale trompetvormige bloemen. Door verschillende Amaryllisplanten bij elkaar te zetten, kun je een mooie hoek creëren die groen en kleur biedt, zonder de rest van de kamer te overheersen.

Thuis in het regenwoud 
De Amaryllis behoort tot de familie van de Narcis en kent meer dan 70 soorten. Van nature komen ze voor in de (sub)tropische gebieden van Mexico en de Caraïben tot het noorden van Argentinië, de allereerste planten ontstonden vermoedelijk in Brazilië. In Europa werd de plant rond 1800 voor het eerst gekweekt. 

Verzorging van de Amaryllis 
Ben je op zoek naar een mooie en vooral gemakkelijke plant om te verzorgen? Dan is deze Amaryllis echt iets voor jou. Hij houd namelijk van veel licht, maar staat liever niet in de volle zon.
Je koopt Amaryllis kant en klaar in een pot, alle voeding zit al in de bol. Dus je hoeft hem alleen maar water te geven. Er worden ook Amaryllisbollen aangeboden die in kaarsvet zijn gedoopt. Daar hoe je helemaal niets aan te doen, die komen met een beetje geduld zelf uit, als ze eraan toe zijn.

Amaryllis Amaryllis
Amaryllis
Amaryllis Amaryllis


Bronnen: BloemenbureauHolland en Mooiwatplantendoen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *