Hollandse meesters

Woontrend | Hollandse Meesters in het interieur

Het einde van het jaar begint nu toch echt in zicht te komen, en dus zou je denken dat het nu wel een beetje is gedaan met ‘nieuwe’ woontrends voor 2016. Maar niets is minder waar, want als er iets populair is op het moment, dan zijn het de oude Hollandse Meesters wel!

Voor degenen die deze term al kennen zal deze trend niet echt nieuw meer zijn. Maar onder Hollandse Meesters worden de oude, bekende schilders van Nederland bedoeld. Denk maar aan Vermeer of van Gogh, of Rembrand. Namen die iedereen eigenlijk wel kent. En nu juist hun werken zijn nu populairder dan ooit!

Misschien komt het wel door de kleuren die veel in de oude kunstwerken werden gebruikt. Maar gek genoeg hebben veel oude schilderijen echte herfstkleuren. Dat past natuurlijk ook goed in dit seizoen! Het zijn opvallend vaak werken van bekende, Nederlandse schilders die je terug ziet. Een echt werk ophangen is natuurlijk een beetje lastig want deze zijn onbetaalbaar en hangen in verschillende musea. Maar tegenwoordig worden er prachtige reproducties gemaakt.

Zo veel mogelijkheden

Zo kun je een hele wand behangen met levensecht fotobehang. Bijvoorbeeld een heel erg mooi stilleven met bloemen. Maar ook de IXXI is erg populair. Dit (ook nog eens Nederlandse) merk maakt een soort schilderijen van losse stukjes. Zie het als een schilderij die in stukjes is geknipt en welke je zelf weer in elkaar moet zetten met een speciaal kliksysteem. Super leuk en origineel!

Maar als je een wand of schilderij net wat te veel vind.. Ook veel woonaccessoires hebben tegenwoordig een mooie print van een bekend schilderij. Misschien past dat dan beter bij je?

Hollandse meesters Hollandse Meesters
Hollandse meesters Hollandse meesters
Hollandse meesters Hollandse meesters


Bronnen:
Kopafbeelding: twoonhuis
1. Westwing 2. Pinterest 3. Fabiolapaulson 4. Photowall 5. Claude-cartier 6. IXXI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *