Tuin! Leeuwarden kerstspecial

Over een paar dagen is het zover! Dan is het alweer kerst! Dat betekend helaas ook dat de mooiste afdelingen in de tuincentra weer zullen verdwijnen.. Maar ik ben afgelopen week toch nog even naar de twee tuincentra in Leeuwarden gegaan om deze prachtige afdelingen te bewonderen. Kijk je met me mee?

Ik was er al lang niet meer geweest, maar doordat er borden langs de weg stonden van de kerstafdeling van dit tuincentrum dacht ik: hier moet ik heen! Vorige week was het dan zover. Op mijn vrije dag ben ik lekker langs geweest in het tuincentrum dat Tuin! heet in Leeuwarden.

Het is niet een groot tuincentrum, maar het is een knus pand. Ook de kerstafdeling was niet reusachtig, maar ze hebben er zeker wel iets erg moois van gemaakt. Ieder stukje ruimte werd optimaal benut en er was op die manier toch echt genoeg te zien. Er zijn namelijk toch 5 verschillende thema’s.

Raw Christmas

Een thema dat we dit jaar ontzettend veel tegen komen is het thema dat ik ‘raw Christmas’ noem. Een thema dat zich kenmerkt door het gebruik van veel stoer hout in combinatie met koper kleuren en zilver. Maar ook de dierenschedels en andere dieren zijn niet te missen! Ook bij Tuin! in Leeuwarden was dit wel het grootste thema. Kortom, met dit thema zorg je voor een stoere kerst dit jaar!

tuin! leeuwarden

A White Blue Christmas

Afgelopen week schreef ik al een artikel over een kersttrend die ook echt niet te missen is dit jaar. Namelijk het gebruik van de kleuren wit, zilver en blauw bij elkaar. De kleuren waarvan je bijna gaat denken dat het een witte kerst wordt. Persoonlijk toch wel een van mijn favorieten dit jaar. Ook bij Tuin! was deze trend behoorlijk aanwezig. Een prachtige boom vol met de mooiste ballen in deze mooie kleuren. Samen met veel ijsberen, pinguïns en natuurlijk de onmisbare engelen.

Kerst op het kasteel

Een kleur die je de afgelopen tijd in het algemeen al veel tegen komt is roze. Maar deze is natuurlijk ook mooi voor de kerstperiode. Het geeft meteen een soort klassieke uitstraling. Vooral wanneer je het combineert met andere klassieke kleuren en vormen. Gecombineerd met glanzend zilver en en zachte bontplaids heb je meteen een luxe uitstraling te pakken. Ga jij voor een roze kerst?

De traditionele kerst

En natuurlijk is er daar ook altijd de traditionele kerst. Dit is denk ik het thema dat nooit zal verdwijnen en die je in ieder tuincentrum of kerstwinkel tegen zult komen. Het zijn immers de herkenbare kerstkleuren kerstrood en wit. Gevuld met veel kerstmannen, rendieren, sneeuwpoppen en kerstprints. Een thema waar ik altijd van weg kan smelten omdat het je in een flits aan kerst doet denken.

Brocante kerst

En dan alweer het laatste thema en volgens mij de meest verassende. Bij dit thema zie je veel mint kleuren, turquoise en zacht groen. En vooral de hoeveelheid bloemen valt natuurlijk ook op! Alles bij dit thema straalt brocante uit. Een perfecte combinatie met het kerstthema als je het mij vraagt!

Ik heb me in ieder geval prima vermaakt bij Tuin! in Leeuwarden. Het zag er aan alle kanten prachtig uit en ondanks dat het niet groot was, is er genoeg te zien. Ieder thema was mooi om te zien en de keuze was reuze als het gaat om leuke spulletjes voor deze kerst.

Zijn jullie al tuincentra bij jullie in de buurt al af geweest om de kerstafdelingen te bewonderen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *