Result stoel

Nieuws | De Result stoel en Pyramide collectie in een nieuw jasje!

Koninklijke Ahrend en het Deense designmerk HAY brengen de iconische Result stoel en de Pyramide collectie opnieuw uit.

De Result stoel is oorspronkelijk in 1958 voor Koninklijke Ahrend ontworpen door Friso Kramer en Wim Rietveld. De Pyramide collectie is in 1959 ontworpen door Wim Rietveld. Om te zorgen dat de stoel zowel licht als sterk is, is er gebruik gemaakt van gebogen plaatstaal.

Nostalgie: in de klas op de Result stoel
Ahrends Result stoel en Pyramide collectie werden in de jaren zestig en zeventig voornamelijk in scholen gebruikt. Veel Nederlanders zijn dus opgegroeid met deze iconische designs! De ontwerpen zijn eenvoudig, strak en uiterst functioneel. Het weglaten van overbodige details zorgt voor een maximaal effect. Dankzij het tijdloze design zijn de iconen ook vandaag de dag relevant; ze zijn ontwikkeld voor diverse omgevingen en zijn dus flexibel inzetbaar.

“De Result stoel heeft karakter en kan veel breder ingezet worden dan enkel in schoollokalen”, vertelt Rolf Hay, oprichter van het gelijknamige designmerk dat de stoel weer in productie neemt. “Voor mij is het de perfecte eettafelstoel voor thuis. Maar ook op school, in restaurants en cafés is het een geschikte stoel.”

Collectie opnieuw gelanceerd
De Result stoel en de Pyramide collectie zijn designs die hun sporen ruimschoots hebben verdiend. De Result stoel is beschikbaar in authentieke configuraties en afwerkingen. Het frame van gebogen plaatstaal is uitgevoerd in zwart of lichtgrijs, met een (gerookt) eiken zitting of rug. De Pyramide collectie is er eveneens in diverse configuraties – tafels, bureaus en bankjes – die allemaal door een elegant basisframe visueel bij elkaar aansluiten.

Samenwerking
HAY en Ahrend werken al jarenlang samen. “De Result stoel is een van de bekendste designs van Friso Kramer en Wim Rietveld”, vertelt Eugène Sterken, CEO van Koninklijke Ahrend. “We wisten direct dat deze samenwerking unieke mogelijkheden zou bieden. We kunnen hiermee niet alleen onze zakelijke klanten bedienen, maar ook consumenten wereldwijd. Het respect dat HAY en Ahrend voor deze designklassiekers hebben, ligt ten grondslag aan deze inspirerende samenwerking.”

Rolf Hay voegt eraan toe: “We staan voornamelijk bekend als organisatie die samenwerkt met designers van nu. Maar de link tussen de producten die we nu opnieuw uitbrengen en wat wij doen, is industrieel design. Het oorspronkelijke uitgangspunt in de verdere ontwikkeling van de Result stoel en de Pyramide tafels was het op een slimme en kwalitatief hoogstaande manier verwerken van materialen en constructies die waarde toevoegen voor onze klanten. Verder was het van belang dat we de producten bovendien tegen een betaalbare prijs kunnen aanbieden.”

Result stoel

Result stoel


Bronnen: Ahrend & HAY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *