Mandala's in het interieur

Inspiratie | Mandala’s in het interieur

Misschien ken je deze figuren nog wel van vroeger, mandala’s. Er waren van die handige apparaten die je konden helpen om er zelf een te maken, of juist als voorgedrukt en dus al kleurplaat. Sinds een jaartje zijn ze weer helemaal terug in de term van: kleurboeken voor volwassenen. Maar ook in de mode en het interieur zijn ze inmiddels weer te zien!

Zelf heb ik de mandala achtige patronen altijd mooi gevonden, maar nu ze ook in interieurland hun intrede hebben gemaakt, word mijn liefde alleen maar groter. Het woord mandala is afkomstig uit het Sanskriet en staat voor cirkel. En de kunst van de mandala komt oorspronkelijk uit de Tibetaanse kunst en komt veel voor in het hindoeïsme en het Tibetaanse boeddhisme. Kortom, een vrij religieuze herkomst.

Maar wat de mandala’s nu juist zo mooi maakt, zijn de natuurlijke en vaak bloemachtige figuren. Doordat ze altijd symmetrisch zijn geeft het ondanks de vele lijnen rust. Zelfs wanneer je mandala’s in het interieur verwerkt straalt het rust uit met een oosters tintje.

Je komt mandala’s in het interieur op veel verschillende manieren en kleur samenstellingen tegen. Van behang, tot dekbedden en van beschilderde tafels tot vloerkleden. Misschien niet in zijn volledige vorm, maar misschien stukjes van mandala’s.. Op allerlei denkbare manieren! Mijn favoriet? De vloerkleden en de dekbedden. Waarop zie jij mandala’s het liefst in het interieur?

Mandala's  Mandala's
Mandala's Mandala's
mandala's mandala's


Bronnen:
Kopafbeelding: Society6
1. Normandic decorator 2. Urban Outfitters 3. Pinterest 4. Frontgate 5. Pinterest 6. Ladyscorpio101

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *