Histor kleur van het jaar climax

Nieuws | De Histor kleur van het jaar is Climax

In januari maakte Histor de kleur voor 2018 bekend. En het is werkelijk een prachtige kleur als je het mij vraagt. Ik heb het over de kleur: Climax. Ook een super leuke naam trouwens! De kleur is een diepe, donker grijsblauwe tint met een warme ondertoon en heeft een klassieke en tijdloze uitstraling.

De Histor kleur van het jaar staat symbool voor de hectische tijd waarin we leven en de zoektocht naar ‘nieuwe onderlinge verbondenheid met de wereld en met elkaar’. Naast deze mooie kleur zijn er ook 4 kleurtrends voor dit jaar ontwikkeld: Stilte, Droom, Essentie en Lef. Deze, en de kleur van het jaar zijn ontwikkeld door een team van internationale kleurspecialisten.

Climax is een kleur die zich aanpast aan haar omgeving en in verschillende settings andere kanten van zichzelf laat zien, dit zie je terug in de Histor kleurtrends van 2018. Zo heeft de Kleur van het Jaar ook een bescheiden kant waarmee het een mooie, neutrale achtergrond vormt en andere kleuren de hoofdrol laat spelen. De kleur Climax versterkt in elke trend het karakter en verbindt de verschillende paletten met elkaar.

De Histor kleurtrends: Stilte, Droom, Essentie en Lef

Stilte

Het thema Stilte speelt in op de groeiende behoefte om ons regelmatig terug te trekken. Weg van de dagelijkse drukte, de chaos en de overprikkeling door (social) media. Het palet bij dit thema is bescheiden en zacht. Een mix van lichte natuurtinten en warme aardekleuren. De Kleur van het Jaar Climax geeft het palet kracht en balans.
histor kleur van het jaar climax

Droom

In de trend Droom staat de zoektocht naar het positieve centraal. De dromer creëert een wereld die positief, mooi en kleurrijk is. Dit resulteert in een persoonlijk, kleurrijk en vrolijk palet dat creativiteit oproept. Uitgesproken, sculpturale meubels in combinatie met intense tinten, patronen en speciale afwerkingen geven dit thema eigenheid en kracht. De Histor kleur van het jaar Climax voegt hier stevigheid aan toe.
histor kleur van het jaar climax

Essentie

“Less is more”, eenvoud vormt de basis van deze trend. Functionaliteit en een bewuste mix van kleuren en materialen geven een gevoel van minimalistische luxe. Natuurlijke materialen en een palet met naturellen worden aangevuld met het krachtige rood van de kleur Temperament. De kleur Climax zorgt voor het juiste grafische contrast met de lichtere kleuren in deze trend.
histor kleur van het jaar climax

Lef

Op zoek naar zekerheid in onzekere tijden, kenmerkt deze trend zich door kracht in kleur en kracht in materiaal. Het is een trend met een ruw randje, maar ook met gevoel voor dramatiek en grootsheid. Dit palet bevat intense en verzadigde tinten die onderling gecombineerd een rijk woonbeeld opleveren met soms een behoorlijke dosis glamour.

histor kleur van het jaar climax

Histor trendkleuren in lak en muurverf

De kleuren die we gebruiken in ons interieur vertellen veel over onszelf en over de tijd waarin we leven. Combineer tinten uit verschillende trends en creëer daarmee een uniek palet. Climax is geschikt als muurverf, maar kan ook gebruikt worden voor het creëren van grafische details, door bijvoorbeeld een deurpost, een meubel of accessoire in lak of krijtverf in de kleur Climax te schilderen. De Histor trendkleuren van 2018 zijn onder andere verkrijgbaar in bouwmarkten en verfspeciaalzaken.

Histor Kleurbedenktijd

Ook in 2018 gaat Histor door met de ‘Histor Kleurbedenktijd’ campagne. Histor biedt hiermee hulp voor én na de verfklus. Dit is perfect voor mensen die graag hun muur willen verven, maar het lastig vinden om de goede kleur te kiezen of om zich voor te stellen hoe het er thuis ‘in het echt’ uitziet. Met Histor Kleurbedenktijd kun je een Histor kleur 30 dagen op de proef nemen. Wanneer je niet helemaal tevreden bent met het resultaat, kun je gratis een nieuwe Histor kleur uitkiezen. Lees hier meer over hoe Histor Kleurbedenktijd werkt en de bijbehorende actievoorwaarden.


Bron: Histor

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *