groene keuken

Inspiratie | De natuurlijke, groene keuken

Je ziet het steeds vaker gebeuren. Gekleurde keukens of juist gekleurde wanden in de keuken. Het mag allemaal en de standaard keukens zijn minder in trek. Iedereen wil graag iets anders en unieks en dit creëer je onder andere met een mooi kleurtje. Neem een voorbeeld aan de groene keuken. Razend populair en ontzettend mooi en stijlvol.

Groen kun je natuurlijk ook op verschillende manieren opvatten. Zo heb je de milieuvriendelijke variant. Want milieuvriendelijk of energiebesparend valt ook in de categorie ‘groen wonen’. Dit is geweldig voor de portemonnee en het milieu! Maar mocht je nu gek zijn op de kleur groen, dan kun je ook gaan voor een spectaculaire groene wand of tegels in de keuken.

Wil je voor een iets minder opvallende manier groen gebruiken? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor planten! Dit kun je variëren van je favoriete verse kruiden (denk aan bieslook, peterselie of rozemarijn) tot echte sierplanten. Dit kun je natuurlijk helemaal zelf aankleden, maar een handige tip is wel: neem een niet al te grote plant in een pot. Het liefste een met niet al te grote bladeren, zo voorkom bijvoorbeeld je dat er  bladeren in je haren gaan prikken terwijl je staat te koken 🙂

Het gebruik van groen zorgt wel voor een bepaald natuurlijk gevoel. Veel dingen die je kookt groeien natuurlijk in de tuin, en door groen in de keuken te gebruiken krijg je een erg natuurlijke sfeer in de keuken. Je kunt zelfs bijna het gevoel krijgen dat je een buiten keuken hebt gecreëerd. En of je nu een standaard keuken, of een prachtige zelf samengestelde variant hebt, groen kun je altijd op een mooie manier toepassen.

Mocht je nog op zoek zijn naar meer keukeninspiratie, ook voor ‘niet groene’ keukens, kijk dan ook even bij de andere inspiratie posts. Want er zijn duizenden ideeën voor een mooie, sfeervolle keukens die helemaal past bij jou wensen. Want jij moet er tenslotte koken en (bijna) iedere dag toch wel een tijdje doorbrengen. Dit is toch een stuk leuker als je een mooie keuken hebt die van al de gemakken is voorzien.

groene keuken groene keuken
groene keuken groene keuken
groene keuken groene keuken


Bronnen:
Kopafbeelding: Neptune
1. Designaddictmom 2. sfgirlbybay 3. Domino 4. Feedly 5. Studio-mcgee 6. Red Magazine

*Dit artikel is in samenwerking met Mandemakers Keukens*

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

1 thoughts on “Inspiratie | De natuurlijke, groene keuken”

  1. Goededag, kunt U vertellen wat voor groen de Neptune
    Keuken is ? Ben op zoek naar die kleur groen. Bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *