Woontrend | Ouderwetse schoolposters krijgen nieuw leven in 2018

Een nieuwe woontrend! Misschien had je deze al een tijdje in de smiezen… Het is er namelijk één die eigenlijk al een tijdje aanwezig is, maar pas nu echt op de voorgrond begint te treden. Ik heb het natuurlijk over de ouderwetse schoolposters! De posters die vroeger in klaslokalen hingen om bijvoorbeeld het alfabet te oefenen, of de wereldkaart uit je hoofd te leren, zijn nu ontzetten hip!

Wanneer je ongeveer mijn leeftijd hebt, zul je je deze posters misschien vaag kunnen herinneren… Maar als je van de iets oudere generatie bent zul je ze ongetwijfeld herkennen! De linnen posters met aan de boven en onderkant een houten lat om het doek strak te houden. Daan de bovenzijde twee ringetjes met daar doorheen een touw waarmee je hem op kunt hangen… Ja deze hingen vroeger vooral in klaslokalen. Maar ook bij bijvoorbeeld de huisarts. Wat we nu tegenwoordig op kunststof hebben, of soms zelfs digitaal werd destijds op doek gedrukt!

De trend van deze schoolposters is eigenlijk tegelijkertijd met de ‘urban jungle’ trend mee komen vliegen… De meeste prints die je namelijk op dit soort posters ziet zijn botanische thema’s. Denk maar aan bladeren, insecten en natuurlijk planten! Niet zo gek dat deze posters zo goed passen in een groen interieur! In de tussentijd is het aanbod in de schoolposters natuurlijk aanzienlijk uitgebreid. Zo kun je ze inmiddels bijna overal verkrijgen en zijn er ontzettend veel verschillende opdrukken.

Even een kleine greep van thema’s die je veel ziet op de schoolposters: wereldkaarten, planten en bloemen, vlinders, insecten, fietsen, het alfabet, vissen en leuke prints voor kinderen. Zoals je ziet, genoeg keuze! Voor iedereen is er wel een mooie poster te vinden en er is altijd wel een plekje in huis waar hij kan hangen. Het maakt je interieur op een snelle en makkelijke manier helemaal hip en mooi!

Wat vind jij van deze nieuwe woontrend?

schoolposters schoolposters
schoolposters schoolposters
schoolposters schoolposters

 


Bronnen:
Kopafbeelding: HK Living
1. cafofofino 2. britta-bloggt 3. HK Living 4. Pinterest 5. Design sponge 6. Jungalow

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *