Jlife - de ovale eetkamertafel

Woontrend | De ovale eetkamertafel

Is het jullie ook opgevallen dat de eetkamer of de eethoek steeds meer centraal komt te staan in het interieur? Het is de plek waar iedereen samen komt en gezellig eet, kletst of spelletjes speelt. En met de ovale eetkamertafels wordt de eethoek alleen nog maar gezelliger!

Eetkamertafels zijn inmiddels verkrijgbaar in alle maten, kleuren, materialen en vormen. Iedereen kent de standaard rechthoekige tafel, en ook de ronde tafel is de afgelopen jaren erg populair geworden. Maar nu is er een nieuwe trend in opkomst. De ovale eetkamertafel!

Ovaal is een vorm die je normaal niet snel ziet, maar voor de eetkamertafel is dit een verassend mooie vorm!
Je kunt het zien als een rechthoekige eetkamertafel maar dan met afgeronde hoeken. Hierdoor heeft de tafel geen scherpe punten en kun je je nergens (akelig) stoten, ideaal!

Niet alleen geeft deze vorm een slanke uitstraling, het geeft ook veel meer gevoel van ruimte in de eetkamer. Door de rondere vorm is het gemakkelijk om om de tafel heen te kunnen lopen. Vaak is een ovale eetkamertafel voorzien van een gecentreerde poot. Ook wel zo makkelijk, want een poot aan de kopse kant van een ovale tafel is niet zo handig…

De meeste eetkamertafels zie je de laatste tijd met een metalen poot, zo ook bij vele ovale eetkamertafels. Hierdoor past deze thuis in vele interieurs thuis. Van stoer tot modern en van Scandinavisch tot landelijk, alles is mogelijk!

Wat ik zelf ook zo mooi vind aan deze trend is dat het eens iets anders is dan normaal. Maar deze vorm doorbreekt ook alle rechte lijnen in een interieur, dit maakt het geheel zachter en gezelliger. Een ronde tafel vind ik nog altijd de meest gezellige tafel die er is, maar de ovale tafel is ook enorm gezellig hoor!

Hoe vind jij de ovale eetkamertafel?


Bronnen:
Kopafbeelding: Scandiliv
1. Prettylittlespace 2. Knoll 3. Pinterest 4. Forthefrillofit 5. Pinterest 6. Delektro


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *