Jlife - Pampas Gras

Inspiratie | Stijlvol Pampasgras

Een prachtig natuur product dat bekend is onder verschillende namen. Denk aan Fluffy Pampas, Pampaspluimen of Rietpluimen. Maar ze betekenen allemaal hetzelfde: Pampasgras. Het is onderdeel van de laatste trends van dit najaar. Heb jij ze al in huis?

Het pampasgras is een sierlijk grassoort dat eigenlijk over de gehele wereld voorkomt. Deze groeit in het wild of kan ‘gepot’ worden. Pampasgras kan tot wel 3,5 meter hoog worden en heeft van natuure een sierlijke uitstraling. Niet gek dat men deze dan ook graag in huis ziet.

Deze grasachtige plant heeft vaak een witte tot crème achtige kleur en groeit in verschillende vormen. Van klein tot groot en van grote fluffy pluimen tot de wat bescheidenere varianten. Deze kun je afknippen en laten drogen om vervolgens als woonaccessoire te gebruiken. Door zijn natuurlijke kleuren passen deze erg goed in de kleurtrends van dit najaar. Maar ook in andere, hippe kleuren zijn deze tegenwoordig verkrijgbaar. Deze zijn dan wel geverfd, maar nog steeds erg tof!

Het grootste voordeel? Na het drogen heeft het pampasgras geen water nodig! Een ideale sfeermaker voor iedereen zonder groene vingers! Stijlvol pampasgras kun je momenteel bij veel verschillende winkels en webshops kopen. Maar je kunt natuurlijk ook naar het tuincentrum gaan of wellicht heb je ze gewoon in de tuin groeien.

Doordat het pampasgras dus gedroogd is kun je deze overal in huis zetten. Want het maakt niet uit of deze nu warm of koud staat, of juist veel of weinig in de zon staat. Een grote vaas in de woonkamer kan een prachtige eyecatcher zijn. Maar een subtiele samenstelling in de slaapkamer of hal is ook een prachtige locatie. Waar zou jij ze neerzetten?


Bronnen:
Kopafbeelding
1. 2. 3. 4. 5. 6.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *