Jlife - Terracotta tinten in de slaapkamer

Inspiratie | Een warme slaapkamer met terracotta tinten

Iedereen wil wel graag een warme slaapkamer denk ik. Maar dt bereik je natuurlijk niet alleen maar door de verwarming een standje omhoog te zetten. Kleuren spelen een hele grote rol bij het gevoel van een ruimte. Laat je inspireren door het gebruik van warme terracotta tinten in de slaapkamer.

Terracotta is een hele warme kleur die niet ’te aanwezig’ is. Deze kleur kun je namelijk op subtiele wijze toevoegen. Maar is dit een kleur waar jou hart sneller van gaat kloppen? Dan is wellicht een wand in de kleur ook een goed idee.

Vooral in de slaapkamer zie je deze kleur dit jaar erg veel. Van wanden in verschillende terracotta tinten tot de mooiste dekbedden, kussens, plaids of spreien. Alles voor deze ruimte is op dit moment te verkrijgen in deze mooie kleur. Het is een kleur dat zich ook erg goed mengt met verschillende interieurstijlen. Of je nu een slaapkamer in Boho sfeer hebt, of juist van het stoere of industriƫle plaatje houdt, terracotta kan altijd!

Vind je een echte terracotta tint toch nog wat te veel? Dan is een zachtere versie van deze kleur ook zeker een aanrader. Denk bijvoorbeeld aan een peachy terracotta of juist een warme taupe variant. Mix dit met fijne naturel tinten en je hebt een hele fijne, warme slaapkamer! En dat alleen door kleur! Voeg hier vervolgens een dik plaid of een lekker warm vloerkleed aan toe en het plaatje is helemaal compleet!

Het gebruik van deze terracotta tinten valt dus helemaal samen met de trend van natureltinten. Maar vooral de combinatie met natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en rotan werkt erg goed. Een katoenen dekbedovertrek, een wollen sprei of een vaas met pampasgras geeft dat beetje extra.

Wat vind jij van deze kleur voor de slaapkamer?


Bronnen:
Kopafbeelding
1. 2. 3. 4. 5. 6.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *