jlife - velvet dekbed

Heerlijk slapen onder een velvet dekbed

Ken je dat gevoel? Dat je zin hebt om in bed te kruipen omdat deze zo lekker ligt en omdat je je heerlijk kunt oprollen in je favoriete dekbedovertrek? Dan is een velvet dekbed echt een musthave voor jou!

Velvet is een hele fijne en zachte stoffering dat zich perfect leent voor een dekbedovertrek. Deze stijlvolle stoffering kun je herkennen door zijn lichte glans en de mooie vleug. Wanneer je over deze stof strijkt gaan alle pooltjes (lees: haartjes) een andere kant op staan waardoor de stof een lichtere of donkerdere kleur lijkt te krijgen. Dit maakt deze stof enorm knuffelbaar en geeft hij ondertussen een super luxe uitstraling. Niet alleen ziet velvet er gezellig en zacht uit, het is ook nog eens heerlijk warm. Dus zeker voor de koudere seizoenen is dit materiaal zeker aan te raden.

Wanneer je een velvet dekbed op bed hebt liggen wil je er het liefst onder gaan liggen. Het nodigt namelijk ontzettend uit om je in op te rollen, vind je niet? Echter moet je velvet niet verwarren met satijn. Satijn is ook een prachtig materiaal, maar is veel gladder en glimp veel meer. Het is wel een hele fijne stof om onder te slapen, maar geeft een heel ander gevoel.

Een velvet dekbed heb je in verschillende uitvoeringen. Zo bestaat er ‘wilder’ velvet waarbij je veel beweging in de stof ziet. Maar er is ook een zachte en rustige velvet. Hierbij is de vleug in eerste opzicht veel minder zichtbaar en lijkt deze minder te glimmen.

Opvallend is dat er vooral donkere, diepe kleuren worden gekozen voor de productie van velvet dekbedovertrekken. Denk hierbij aan donkergroen, diepblauw of juist antraciet. Deze kleuren passen natuurlijk perfect bij de trendkleuren van het moment en geven het velvet een chique uitstraling. Maar ben je meer van de lichtere kleuren? Dan zijn er ook mooie taupe tinten en roze verkrijgbaar. Waar zou jij voor kiezen?

Bronnen
Kopafbeelding: Pinterest
1. Urbanoutfitters 2. Inredningsvis 3. Designlovefest 4. Pinterest 5. Homestolove 6. Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *