poolweefsels in het interieur

Gespot! Poolweefsels in het interieur

Is jullie de verandering van het gebruik van stoffen in het interieur al opgevallen? Terwijl voorheen vooral de meest voorkomende en meest standaard stofferingen werden gebruikt zie je de laatste tijd toch weer andere ‘poolweefsels’ voorbij komen. Speciaal daarvoor maakte ik een top 3 voor jullie.

1: Epinglé
Dit is een stofsoort die je vooral vroeger erg veel zag. Tegenwoordig valt deze stofsoort echt onder het nom ‘klassiek’. Epinglé is eigenlijk een stofsoort waar een bepaald patroon bij in word geweven. In de afgelopen jaren zag je vooral dat er veel patronen of afbeeldingen op stof werden geprint. Dit word dan ook vaak vergeleken met epinglé, maar het is daadwerkelijk een hele andere tak van sport. Toch is het verschil gemakkelijk te herkennen. Een geprint design is namelijk plat terwijl epinglé zorgt voor een reliëf.
Doordat het thema ‘handwerk en ambacht’ de laatste tijd erg hip is, zie ook epinglé weer erg veel terug komen. En hoewel het vaak als ouderwets wordt gezien kan het ook ontzettend stijlvol zijn!
 
Bron 1: Afar.com Bron 2: Amanda Carol Interiors

2: Velours
Dit is een stofsoort die iedereen wel kent. Velours is eigenlijk een andere benaming van fluweel. Het is een stofsoort met een pool, welke er voor zorgt dat de stof een soort ‘vleug’ krijgt. Velours lijkt namelijk te glanzen en heeft een zachte en dus warme uitstraling. Vaak wordt velours gezien als een ‘luxe’ stof. En in de afgelopen jaren hebben we het al veel in de modewereld gezien, maar velours heeft ook zijn intrede gemaakt in interieurland. Deze stof zie je dan ook veel terug komen als bekleding van meubelen, maar ook in accessoires zoals bijvoorbeeld kussens en plaids.
poolweefsels in het interieur poolweefsels in het interieur
Bron 1: Pinterest Bron 2: H&M

3: Ribfluweel
Ribfluweel is een stofsoort die jaren geleden al razend populair waren, maar sinds een tijdje kun je er niet meer om heen! Je ziet het de laatste tijd echt ontzettend veel als stoffering van meubelen en dan met name banken, stoelen en fauteuils. Je herkent deze poolweefsel aan de soort strepen die in deze stof zijn verwerkt. Ribfluweel geeft je interieur meteen een stoere maar vooral ook knusse en gezellige uitstraling. Maar mocht je de naam ‘corduroy’ tegenkomen, weet dan dat dit precies hetzelfde is!
poolweefsels in het interieur 
Bron 1: Lowikmeubelen Bron 2: Zuiver

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *