Fortune Favours the Brave

Review | Fortune Favours the Brave palette

Vandaag is het tijd voor een review die niets te maken heeft met interieur. Tijd voor een make-up review! Nu zag ik laatst een foto voorbij komen op Facebook van een oogschaduw palette dat er werkelijk prachtig uit zag. Al snel kwam ik er achter dat hij op veel websites snel uitverkocht raakte, dus dacht ik: dat moet wel een goede zijn, die moet ik hebben! Ik heb het over het: ‘Fortune Favours the Brave’ Palette van Makeup Revolution.

Niet alleen de naam van het palet is prachtig, maar wanneer je de verpakking en de binnenkant hebt gezien smelt je helemaal. Ik heb hem besteld bij Boozyshop en binnen 2 dagen had ik hem in huis. Hij zat  ingepakt in een super leuk, knalroze zakje van Boozyshop. Vervolgens zat het palette in een bijpassend doosje die dezelfde kleur en opdruk heeft als het palette zelf. Deze is helemaal goudkleurig met natuurlijk daarop de naam van het palet.
Fortune Favours the BraveFortune Favours the Brave Fortune Favours the Brave
Toen ik het palette open deed viel mijn mond een beetje open. De kleuren zijn namelijk zo ontzettend mooi! In dit palette vind je namelijk een mooie, grote spiegel, een kwastje om de oogschaduw mee aan te brengen en maar liefst 30 verschillende oogschaduws. Allemaal verschillende van matte tot shimmers en veel verschillende kleuren die mooi met elkaar zijn te combineren. Dit palette heeft alles in huis!

Fortune Favours the Brave

IMG_1537Fortune Favours the BraveTot zo ver was ik ontzettend onder de indruk. Het volgende onderdeel was natuurlijk het swatchen van een aantal kleuren.Opzich ging dit heel makkelijk, vooral bij de wat donkere shimmers had ik zomaar een mooie swatch te makken. Maar zodra ik de matte kleuren aanraakte ging het mis. Het lukt me maar niet om een goede hoeveelheid op mijn vinger te krijgen, en ook begon de oogschaduw op den duur een soort laagje te krijgen waardoor de oogschaduw een soort ‘klompje’ begon te worden. Geen succes.

Toch heb ik nog even een fotootje voor jullie gemaakt van mijn swatches
Fortune Favours the BraveVan links naar rechts: | Peachy | Skylight | Green Machine | Pink Diamond | Super Gold |
| The Revolution |
Fortune Favours the BraveVan links naar rechts: Buffer | Tiptop | Smoothie | Latte | Drama Queen | Blacqua |

Nadat ik de swatches al niet heel geweldig vond, heb ik het maar geprobeerd met een kwast. Helaas gebeurde hier ook niet zoveel. De donkere kleuren deden het nog prima, maar hoe lichter de kleur, hoe minder het pigment werd.. Ik heb ook een aantal ooglooks geprobeerd te maken, maar ik was niet erg onder de indruk. Met de kwast had ik ook erg veel last van ‘fall out’ zoals dat dan heet. Maar dat hoeft soms niet te betekenen dat de pigmentatie niet goed is..
Fortune Favours the BraveKortom, de matte kleuren in dit palette zijn voor mij de kleuren die ik niet nog eens zal gebruiken. De wat donkerdere shimmers vind ik wel heel erg mooi hoewel de pigmentatie niet super geweldig is, maar met een beetje doorzettingsvermogen kun je er toch nog best wat moois maken. Een goede oogschaduw primer en een vochtige kwast is dan ook bijna wel een vereiste voor dit palette. Maar ondanks dat vind ik de uitstraling van het palette geweldig en zou ik hem alleen daarvoor al kopen.

Het palette is dan ook niet super prijzig. Het Fortune Favours the Brave palette met 30 verschillende oogschaduwen kost immers maar €14,95! Maar als ik heel eerlijk ben, zou ik liever de paletten van het merk Freedom aanschaffen. Deze zijn ongeveer de helft goedkoper dan dit palette en ik vind persoonlijk de pigmentatie veel beter..

Maar dit is natuurlijk persoonlijk, misschien is dit palette voor jou wel heel erg mooi. Bij mij is het helaas een beetje een misser gebleken, maar voor die €14,95 heb ik er zeker geen spijt van gehad!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *