jlife - een gele bank

Een gele bank in huis, dé trend voor 2022

Dat we steeds meer ‘gedurfde’ kleuren in huis zien is inmiddels wel bekend. Maar ook gekleurde meubelen zien we steeds meer op het toneel verschijnen. Deze hoeven niet meer zo ‘neutraal’ te zijn om er jaren mee vooruit te kunnen. Een gele bank is een goed voorbeeld van zo’n gekleurd meubel.

Geel is een kleur die jarenlang weg werd gelaten uit het interieur, maar de laatste jaren weer helemaal opnieuw is uitgevonden voor in huis. Deze kleur wordt zelfs bij verschillende verf merken als ‘de kleur van het jaar‘ bestempeld. Deze zonnige kleur staat voor energie, zon, lente of een nieuw begin. Een prachtige associatie en daarom erg geschikt voor de inrichting van je huis. Het brengt leven en een stukje vrolijkheid. Niet gek dat daar de laatste tijd dus veel wordt gekozen..

Vooral bij de aanschaf van een nieuwe bank zie je dat er veel gekozen wordt voor een geeltint. Met name een stijlvolle velours stof in een warme oker of mosterdgeel is erg in trek. De luxe uitstraling van velours zet een extra stapje naar het ‘luxe’ maken van deze kleur. Het begint door de glans van deze stof bijna op goud te lijken. Maar ook een mooie ribfluweel stof of een mooie strakke stoffering in een gele kleur maakt een bank prachtig!

Een gele bank staat prachtig in verschillende woonstijlen. Van modern tot industrieel en van Scandinavisch tot eclectisch, geel past hier perfect! Combineer deze sfeervolle kleur met lichte naturel tinten om een zachte maar warme uitstraling aan het interieur te geven. Houd je meer van iets pittigers in huis? Ga dan voor een stoere combinatie van warme geeltinten met diepe groen of blauwtinten. Het geel krijgt hierdoor een extra zetje in de rug en wordt hierdoor een echte eyecatcher!

Durf jij het aan om voor een gele bank te kiezen?

Bronnen
Kopafbeelding: Archiproducts
1. Pinterest 2. Entermyattic 3. Pinterest 4. Stylebyemilyhenderson 5. Instagram 6. Apartmenttherapy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *