jlife - boom in huis

De tropische boom in huis, laat de zomer maar komen!

In de afgelopen jaren zijn planten in huis een steeds grotere rol gaan spelen. De natuur in huis halen is een thema dat steeds weer terug lijkt te komen. Zo is ook de tropische boom één die niet overgeslagen mag worden.

Misschien zegt het je in eerste instantie niet zoveel, want een tropische boom is niet iets wat je in Nederland op iedere hoek van de straat ziet groeien. Maar ik heb het natuurlijk over de citrus of de olijfboom. Deze komen vooral voor in gebieden rond de evenaar. Denk aan landen als Spanje, Portugal of Italië. Het is daarom ook niet gek dat veel mensen deze bomen associeren met vakantie!

Best een goed idee om zo’n tropische sfeermaker in huis te halen, hij laat het voelen alsof je op vakantie bent. Wie wil dat nou niet?!

Gelukkig kun je in Nederland wel gewoon citrusbomen of olijfbomen voor in huis kopen. Van klein tot groot en in de mooiste potten. Want ja, deze mooierd zal in een pot moeten groeien. Wel is het handig om een zonnig en warm plekje in huis te zoeken, want daar voelt deze boom zich het fijnst.

Er zijn verschillende mooie plekken om een citrusboom of olijfboom in huis neer te zetten. Denk aan een ‘loos’ hoekje in de kamer, naast de bank of voor een groot raam of spiegel. Heb je een klein boompje, dan is het aanrecht in de keuken ook een erg mooie plek.

Naast dat een tropische boom in huis een zomers en ‘vakantie’ gevoel geeft aan het interieur, past deze erg goed in verschillende interieur stijlen. Maar vooral een landelijk of industrieel interieur is een mooie combinatie.

Welke tropische boom zou jij kiezen? Een citroenboom, een olijfboom of ga je toch voor de sinaasappelboom?

Bronnen:
Kopafbeelding: Guiadejardineria
1. Thouswell 2. Thediyplaybook 3. Domino 4. Apartmenttherapy 5. Etsy 6. Domino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *